Morley-IAS by Honeywell levert brandmeldsysteem voor Summercamp HEINO

30 maart 2011


Loohuis communicatie en beveiligingen, partner van Honeywell Life Safety, installeerde een netwerk van twee ZX5e brandmeldcentrales en ongeveer 500 elementen in Summercamp Heino.

De jongeren kunnen er zich uitleven in tal van buiten- als binnen- activiteiten. Zo is er een bioscoop, een disco, een zwembad, een privémeer, een midgetgolfterrein, een beachvolleybalveld, een kinderboerderij, pony trail, een sporthal, een sportveld en zo veel meer.

In het restaurant, de pizza toko en piratenbar kan men na de activiteiten terug op krachten komen.

Summercamp Heino investeerde de afgelopen jaren niet enkel in de bouw van nieuwe huizen en nieuwe recreatie, maar ook in een nieuw brandmeldsysteem. "Met meer dan 80.000 overnachtingen per jaar is Summercamp Heino de grootste jeugdgroepaccomodatie van Nederland en dan wil je toch niets aan het toeval overlaten", zegt Facility Manager Gert Kelder. Veiligheid primeert hier dan ook. In overleg met de gemeente werd een PVE opgemaakt om het brandmeldsysteem aan te passen aan de huidige normen en nieuwe noden van het recreatiedomein.

De voormalige brandmeldinstallatie werd, bij hevig onweer meermaals getroffen door bliksem wat op zijn beurt resulteerde in een tijdelijk buiten gebruik zijn van het systeem en hoge herstelkosten. Dat was aanleiding om alle lussen van het nieuwe Morley-IAS brandmeldsysteem uit te rusten met degelijke overspanningsbeveiligers. Alle slaapvertrekken werden volledig uitgerust (rookmelders, HBM en sirenes), het kantoorgebouw en enkele andere lokalen werden niet automatisch uitgerust (enkel HBM en sirenes). Frank Pikkemaat, projectleider bij Loohuis voegt hieraan toe: "Een groot voordeel was dat ieder huis aan de buitenkant voorzien kon worden van een flitslicht zonder dat daarvoor extra bekabeling nodig was." De Morley-IAS signaalgevers zijn namelijk lusgevoed, adresseerbaar, geïsoleerd en waterdicht (IP65).

Morley-IAS brandmeldsystemen zijn uitermate geschikt om locaties te beveiligen waar grote menigte mensen samenkomen of verblijven, zoals Summercamp Heino.

De ZXe reeks brandmeldcentrales biedt een ongeziene flexibiliteit en reduceert de life-cycle-kost terwijl een superieure brandveiligheid wordt geboden. Dat komt zowel het zomerkamp als de bezoekers ten goede.