Hooggevoelige aspiratiemelders

1 maart 2011


Hierdoor kan Honeywell Life Safety u oplossingen aanbieden die perfect aangepast zijn aan alle toepassingen die die specifieke techniek nodig hebben.

De keuze voor de VesdaTM produkten werd bepaald door onze doelstelling om u de best mogelijke produkten te kunnen bieden. De VesdaTM produkten werken volgens de nieuwste technologie in laserdetectie. Ze bereiken ongeziene detectieniveaus, zijn makkelijk te installeren en erg onderhoudsvriendelijk.

De uitgebreide gevoeligheidsniveaus en de extreme hoge reactiesnelheid van de VesdaTM produkten maakt hen ideaal voor gebruik in strategische en uiterst belangrijke ruimtes van bedrijven. Ze detecteren smeulende branden van bij hun ontstaan, lang voordat rook of vlammen zichtbaar zijn.

De VesdaTM produkten zijn op te delen in vier groepen:

 

  • - VesdaTM Laser Focus

 

De Vesda Laser Focus is een kleine detector welke uitermate geschikt is voor kleine tot middelgrote ruimten. De Laser Focus is te verkrijgen in twee uitvoeringen voor het bewaken van maximaal 250 of 500 vierkante meter. De Laser Focus kenmerkt zich vooral door een nieuw meetprincipe welke ongevoelig is voor stof, druk- en temperatuursverschillen. De detectoren zijn tevens voorzien van een auto-leer systeem, waarmee de detector zich instelt op de best haalbare gevoeligheid.

 

  • - VesdaTM Laser Compact

 

De VesdaTM Laser Compact is een kleine, individuele melder waarmee oppervlaktes tot 800m² mee gedekt worden. De regeling van de gevoeligheidsgraad is eenvoudig in te stellen dankzij de geïntegreerde auto-leer functie. De aangezogen luchtstroom wordt constant gecontroleerd om zeker te zijn van de goede werking van de melder. De VesdaTM Laser Compact is uitgerust met relaiscontacten om eventuele alarm- en foutmeldingen te kunnen rapporteren aan het brandmeldsysteem.

 

  • - VesdaTM Laser Plus

 

De VesdaTM Laser Plus is uiterst geschikt voor gebruik bij moeilijke toepassingen, zoals stoffige, vochtige of moeilijk te bereiken ruimtes. De capaciteit van de melder maakt hem ook idaal voor gebruik in gebouwen met een zeer grote hoogte of een groot te beveiligen volume.

Dankzij het auto-leer systeem, wordt het aantal ongewenste alarmen tot een strikt minimum beperkt. Gelijkertijd zorgt de zeer hoge gevoeligheidsgraad van de melder ervoor dat smeulende branden gedetecteerd worden, nog voor de eerste rook zichtbaar wordt. Het systeem wordt vervolledigd door een reeks accessoires, waaronder herhaalborden. De melders kunnen in netwerk geplaatst worden.

 

  • - Vesda FireTracer

 

De Vesda FireTracer is een detector welke in staat is om tot maximaal 15 zones te kunnen bewaken. Bij een vooraf ingestelde rookwaarde zal de detector gaan scannen en bepalen uit welke zone de rook afkomstig is. Door het eenvoudig uitbreiden van het aantal relais kunnen er desgewenst nevenindicatoren worden aangestuurd voor visuele alarmering.

 

De VesdaTM aspiratiesystemen zijn conform de norm EN54-20, klasse A-B-C.

 

Aarzel niet om onze commerciele contactpersonen te contacteren voor meer informatie.