De nieuwe ENscape conventionele alarmgevers zijn beschikbaar!

15 mei 2014


Detecteren is één zaak, alarmgeving is een ander belangrijk element in een brandmeldinstallatie dat u best niet aan het toeval overlaat.

De nieuwe reeks ENscape alarmgevers  bevat sirenes, flitsers en combi sirene/flitsers voor de meest veeleisende situaties op het vlak van alarmgeving en voldoet aan de nieuwe Europese norm EN54-23 voor visuele alarmgevers en EN54-3 voor sirenes.

 

Een nieuwe norm voor visuele alarmgevers

EN54-23 is een nieuwe Europese norm voor visuele alarmgevers (flitslichten).  De doelstelling van deze norm is het standaardiseren van de eisen en prestatiecriteria van visuele alarmgevers om zeker te stellen dat de lichtopbrengst, in gans Europa, op een uniforme wijze wordt gemeten.

Om die reden is het nodig dat alle flitslichten, die als primaire waarschuwingsmethode in Europa worden ingezet, vanaf 1 januari 2014 aan deze nieuwe richtlijn beantwoorden.

De ENscape reeks bevat sirenes, flitslichten en sirene/flitslicht combi's die geschikt  zijn voor wand- en plafondmontage.  De visuele alarmgevers voorzien in een omnidirectionele lichtspreiding om te voldoen aan de hoge eisen van EN54-23 m.b.t. lichtdekking onder iedere hoek. Hierdoor moet er geen aandacht besteed worden aan de positionering waardoor ze gemakkelijk en snel te installeren zijn.

Voor meer info: link naar ENscape productpagina