Introductie van InnovairFlex

17 maart 2011


InnovairFlex, de laatste innovatie op het vlak van rookdetectie in luchtbehandelingskanalen.

Naarmate gecontroleerde airconditioning systemen in computer en IT lokalen als in kantoorruimtes in heel Europa, gemeen goed worden, neemt ook het risico toe op brand- of rookverspreiding via de luchtkanalen die instaan voor het transport van warme en koude lucht. Notifier ontwikkelde nieuwe luchtkanaalmelders om specifiek rechthoekige en ronde luchtkanalen die onderdeel zijn van een airconditioning systeem, tegen brand te beveiligen.

 

De nieuwe InnovairFlexTM luchtkanaalmelders bestaan uit een conventionele en een adresseerbare versie. De adresseerbare versie gebruikt de MI-S2 reeks analoge brandmelders en de conventionele versie gebruikt de ECO1000 conventionele brandmelders. Deze melderreeksen bieden een hoge immuniteit tegen ongewenste alarmen, door een combinatie van geavanceerde hardware en softwaretechnologie. Het unieke ontwerp van het melderdeksel laat toe om luchtsnelheden van 0,5 tot 20m/sec te controleren zonder een verhoogd risico op ongewenste alarmen.

 

De behuizing is opgebouwd uit twee onderling verbonden en scharnierende delen, die afhankelijk van de ruimte, rechthoekig of vierkant gepositioneerd kan (gevouwen) worden.

 

InnovairFlex back

Om de installatie te vereenvoudigen kan de inlaatbuis zowel langs voor als langs achter geïnstalleerd, vervangen of verwijderd worden. Verder is er veel ruimte voor bekabeling.

 

InnovairFlexTM heeft een zeer groot temperatuur- en vochtigheidsbereik, waardoor de luchtkanaalmelders ook in agressieve omgevingen kunnen geïnstalleerd worden. Daarbij denken wij aan machinekamers, dakholtes en andere ruimten, waar temperatuur en vochtigheidsgraad extreem kunnen zijn.